Hej! Vilken härlig vecka vi har haft. God arbetsro, spännande programering av robotar och ett roligt teaterbesök. Såå roligt. Programeringen var ett nytt inslag i undervisningen som går ut på att eleverna får testa att skapa ett program som de vill att roboten skall utföra. Den här veckan fick eleverna prova på en såkallad bluebot som är en form av nyckelpiga som rör sig i ett rutmönster på 15×15 cm. Denna robot placerar man på en rutig bana som har lite olika mönster på vissa rutor. Eleverna fick bestämma vart blueboten skulle starta och stoppa. När de gjort det fick de var och en prova att skriva ett programerings schema som besår av 4 olika pilar som avgör vart blueboten skall gå. Det var trixigt och ibland blev det tokigt men då hjälptes gruppen åt. Det var ett jättekul att se elevernas dialog när det blev fel och hur de planerade robotens väg över kartan:-). Nu kommer elevernas veckobrev:

Vi har haft matte, sa Elina.

Vi har haft ”grej of the week”, sa Mio.

Vi har varit på teater, sa Amelia.

Vi har ätit mat, sa Tindra.

Vi har haft Engelska, sa Filippa.

Vi har haft rast, sa Elin.

Vi har ätit pasta med krämig kalkonsås, sa Linnea. 

Vi har spelat Kahoot, sa William. D. 

Vi har haft gympa, sa Mecid. 

Vi ska lotta om vem som får hem mini-spökis idag, sa Berna. 

Vi har bloggat, sa Alvin. 

Vi har haft NO, sa Melvin. 

Vi har haft SO, sa William G.

Vi har räknat multiplikationstabellen, sa Sara.

Vi har lärt oss om Titanic på GOTW, sa Gent. 

Vi har arbetat med datorer, sa Linus. 

Vi har haft musik, sa Iris. 

Vi har haft svenska, sa Wille. 

Några har gjort multiplikationstabellen på datorerna, sa Olivia. 

Vi har haft ASL, sa Nova. 

Jag har spelat king på rasten, sa Saga. 

Jag har spelat piano, sa Colin.

________________________________________________________________

Nästa vecka:

Onsdag: Läsläxa

Torsdag: Idrottskläder samt matteläxa

Lite längre fram:

Eleverna skall till simhallen torsdag vecka 48 och 49. De behöver då ha med sig badkläder, handduk och duschtvål/schampo.

För att säkert veta att alla familjer får den information som vi lägger ut på bloggen vill vi kontrollera vilka som läser bloggen. Klicka på länken nedan och fyll i ditt samt ditt barns namn (exempelvis Anna Andersson, mamma till Lisa). Det är också viktigt när ni är inne på bloggen att ni scrollar nedåt så att ni verkligen får all information. Varje vecka läggs omkring 5 inlägg ut på bloggen. Det är viktigt att ni VARJE vecka har läst alla dessa 5 så att ni inte missar information. Vi lägger inte ut all information på unikum. På högersida här på bloggen ser ni rubriken SENASTE INLÄGGEN, där kan ni enkelt kolla vad som hänt sedan sist ni var inne.

NI SOM REDAN HAR GJORT DET SKA INTE SKRIVA IGEN 🙂

Klicka på länken –> LÄSER DU VÅR BLOGG?

Mvh Marina & Sandra