Hej och välkomna tillbaka efter ett långt och härligt sommarlov!

Vädret har varit varierande men några soldagar har det ändå blivit. Nu i årskurs 2 har vi en ny blogg, nytt klassrum och nya spännande utmaningar framför oss. Vårt nya klassrum är längst till höger i paviljongen (närmast skolgården). Hallen är lite mindre än vi är vana vid men vi har en alldeles egen hall och 2 toaletter. I hallen finns det smala skåp, inga hyllor. Detta innebär att extrakläder behöver förvaras i smala lådor med lock ovanpå skåpen eller i en påse/ryggsäck inne i skåpet. Det är nu extra viktigt att ni ser över ert barns plats regelbundet,  varje vecka. Tänk på att namna ALLT (kläder, skor, handdukar, vantar m.m).

Första skolveckan kommer vi att lägga mycket tid på att bara umgås och ha det mysigt tillsammans. Detta för att vi skall få en bra grund att bygga vidare på under läsåret.

Saker som är bra att ha i skolan är: regnkläder, stövlar, extrakläder.  Vi kommer gå till skogen regelbundet och då behöver eleverna ha stövlar på sig. Pennfack samt bänkpapper  är roligt att ha i bänken för de som vill, klipp gärna till bänkpappret hemma i måtten 60x70cm.

Skolan börjar 22 augusti kl 08:10 och slutar kl 13:10. Tider inför hösten är följande:

Måndag: 08:10-13:10

Tisdag:08:10-13:10

Onsdag:08:10-13:10 (LÄSLÄXA, boken med varje vecka)

Torsdag:08:10-13:10 (IDROTT, kläder med)

Fredag:08:10-12:25

Vi kommer alltid att vara två pedagoger i klassen. Sandra arbetar måndag-torsdag och Marina arbetar tisdag-fredag. Måndag och fredag kommer Henrik, precis som i våras, att täcka upp för Sandra och Marina. Övrig personal som eleverna kommer att möta är Nicklas som har idrotten med klassen. Vår lärarkandidat Rosita kommer även hon tillbaka och har sin praktik hos oss.  Schemat kommer att se ut på följande sätt:

image

Första skoldagen kommer eleverna att få med sig en lapp om nya personuppgifter och om vår blogg. Det är viktigt att lapparna kommer tillbaka till skolan redan första veckan.

Det ska bli så roligt att träffas igen!

Med vänliga hälsningar

” Vi i tvåan”