Hej alla! Då var första veckan i skolan avklarad och vi har faktiskt hunnit med en hel del. Vi har haft klassråd, målat självporträtt, haft utematte, läst första kapitlet i nya läseboken och arbetat med EQ. EQ är ett material med olika lekar som vi använder varje vecka. Dessa lekar är gruppstärkande och tar upp olika ämnen som handlar om relationer och hur man är mot varandra. Vi har även haft avslappning och idag fredag varit med på 5ornas dag.

När vi läste nya kapitlet i läseboken som heter ”Resande nallar” bestämde vi tillsammans i klassen att vi också ville ha en resande nalle.  Kapitlet handlar om hur klass 2b skickar iväg en nalle ut i världen. Nallen lämnas på en bänk/ i ett personalrum elleresande nallarr till någon man känner i en annan stad. Den personen som får nallen tar kort och skriver några rader om vad nallen varit med om hos honom/henne. Nallen lämnas sedan vidare till någon annan man känner som i sin tur skickar den vidare igen. De elever, i vår klass, som ville fick ta med sig en nalle hemifrån. Vi fick in 2 stycken och eleverna har döpt dem till de ”resande bästisarna”. De resande bästisarna kommer att få med sig en lapp där det står vart de kommer ifrån och vad man skall göra om man får nallarna hem till sig. Viktigast av allt som eleverna kom på var att vi vill att nallarna kommer hem igen i maj. Detta skrevs också in i brevet. Vi kommer sedan här på bloggen att lägga ut vart de befinner sig. Eleverna tycker det skall bli jättekul och hoppas naturligtvis på att de får följa sina nallar till många olika platser!

Nu har de flesta bokat sina utvecklingssamtal, ni som inte har gjort det får gärna göra det under veckan som kommer. Glöm inte bort föräldramötet den 14 september kl 17:15 i 2Bs klassrum.

Nästa vecka:

Onsdag: LÄSLÄXA, boken med.

Torsdag: Idrott, kläder med.

Mvh

”Vi i tvåan”